ОФІЦІЙНІ НОВИНИ

У школах попрощаються з пенсіонерами та бухгалтерами
Експертна група при Міносвіти розробила Дорожню карту освітніх реформ на найближчі 10 років. Якщо ця концепція буде схвалена, то вже з 2017 року в школах введуть 12-річку, вчителів скоротять, а замість звичних райво з'являться сервіс-центри з хедхантерами і менеджерами, пишуть «Вести».

За словами одного з розробників карти, голови асоціації директорів шкіл Юрія Шукевича, в нових сервіс-центрах працюватимуть менеджери з підбору персоналу, бухгалтери, юристи, які візьмуть на себе відразу кілька шкіл.

Школам, за його словами, не потрібні будуть окремі бухгалтери, в центрах з'являться бухгалтери, які вестимуть відразу по кілька шкіл. Планується, що фахівці центру також підшукають ремонтників, постачальників устаткування.

Також будуть скорочувати і вчителів. Їм збільшать навантаження: замість 18 годин на тиждень доведеться працювати як мінімум 22 години. «Питання, чи збільшать вчителям зарплату, поки залишається відкритим», — говорить Шукевич. У першу чергу скоротять пенсіонерів.

Також за новою концепцією вже з 2017 року в школи підуть першокласники, які навчатимуться 12 років. А школи передадуть в руки опікунських рад. У ці ради увійдуть шановані випускники, лідери громадської думки району, міста, представники від батьків, районної влади. Вони перевірятимуть школи, шукатимуть спонсорів, навіть відкликатимуть і призначатимуть директора школи.

В Україні може з’явитися пост міністра з реабілітації бійців АТО

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував ввести в уряді посаду віце-прем’єр-міністра, який займатиметься проблемами реабілітації та адаптації учасників бойових дій в зоні АТО.
За його словами, така людина також може обійняти посаду урядового уповноваженого. Тому прем’єр порекомендував керівництву ЗС України та Нацгвардії провести відповідний конкурс серед тих, хто пройшов бойові дії.

Армія до кінця року отримає вісім тисяч одиниць техніки і зброї

Президент Петро Порошенко, перебуваючи з візитом у Запоріжжі, заявив, що до кінця року до ЗСУ буде передано 8,5 тис. зразків озброєння і військової техніки. Водночас, за словами глави держави, в українській армії ще є дефіцит за окремими зразками озброєння.

Він також повідомив про те, що за шість хвиль мобілізації в армію прийшли 210 тис. осіб, кожен шостий ― доброволець.

«Понад 93 тис. українських вояків є безпосередніми учасниками бойових дій. Майже 108 тис. осіб брали чи беруть участь в антитерористичній операції. Двісті десять тисяч прийшли в армію за шість хвиль мобілізації, кожен шостий з них йшов добровольцем», ― повідомив президент.

Черкащина вже отримала понад 77 тисяч доз вакцин проти поліомієліту
На склад Черкаського обласного комунального підприємства «Фармація» вже надійшло 61,9 тисяч доз живої та 15,7 тисяч доз інактивованої поліомієлітної вакцини, — повідомляє прес-служба Черкської ОДА.

Загалом же на склад для розподілення в лікарні області відповідно до наказів Міністерства охорони здоров’я України має бути розподілено 100,8 тисяч доз живої та 28,7 тисяч доз інактивованої вакцини проти поліомієліту.

Імунізувати дітей Черкащини розпочнуть після того, як в Департаменті охорони здоров’я області отримають план дій стосовно зупинки спалаху поліомієліту.

«В Україні склалася складна ситуація з іму-нізації дітей проти поліомієліту. На Черкащині вакцинували лише 15 % дітей. Наслідки ж спалаху цієї хвороби можуть бути дуже важкими. Ми вже отримали частину розподіленої на нашу область вакцини проти поліомієліту. Щеплення розпочнемо відразу після того, як отримаємо відповідну інструкцію від Міністерства охорони здоров’я», — говорить заступник директора Департаменту охорони здоров’я Наталія Лакуста.