Незабаром перевернеться чергова сторінка календаря і попри всі негоди українці все-таки накриють новорічний стіл. У скільки обійдуться продукти на традиційні стави і яка ціна буде кінцевою цьогоріч - досліджували кореспонденти "Шполяночки+".
Як зазвичай, господині розпочинають складати меню ще задовго до свята. Страви різняться, а задача одна: приготувати побільше, але й зекономити грошей на подарунки. "Шполяночка+" пропонує своє меню для читачів. Продукти для запропонованих страв можна придбати в одному з супермаркетів нашого міста.
*меню запропоноване на 4 особи
Ми пропонуємо поставити на стіл:
- Тушкована картопля
- Запечена риба
- Котлети по-київськи
- Запечена курка
- Ковбаса
- Сир
- Корзинки з грибами
- Бутерброди з ікрою
- Салат “Олів’є”
- Мандарини
- Торт
- Шампанське
Для приготування знадобляться такі продукти:
- 3 кг картоплі для тушкування та на салати – 45 грн.
- Риба для запікання (2 кг) – 150 грн.
- 2 кг свинини на котлетки по-київськи обійдуться в 370 гривень.
- Курка для запікання (домашня) (близько 2 кг) – 300 грн.
- Ковбаса на нарізк (380 г) за 160 грн.
- Для нарізки та корзинок з грибами необхідно приблизно пів кіла сиру голландського. Він обійшовся в 225 грн. А пачка корзинок із 16 штук коштує 60 грн. Кілограм печериць – 100 грн.
- Один багет для бутербродів коштує 22 гривні. А банка ікри (акційна) – 150, пачка масла (маленька) – 80 гривень.
- Для “Олів’є” знадобиться 1 кг моркви за 15 грн та дві великі пачки майонезу (акційний) 55 гривень. Нам також знадобиться банка зеленого горошку – 40 грн за 400 г, варена ковбаса (300 г) – 150, десять курячих яєць – 60.
- Не обійшлися ми й без мандаринів (2 кг за 140 гривень) та пляшки ігристого, знайшли акційне “Fragollino” за 122 гривні. А на десерт буде тортик (маленький) за 140.
У сумі виходить 2 384 гривні. Наступного року ми знову промоніторимо ціни на новорічний стіл, аби порівняти з цим. Смачних Вам страв у Новому році!