“Працюємо у режимі нон-стоп”: як волонтери з Лисянщини готують м’ясні вироби для ЗСУ

Сотні банок тушонки, десятки кілограмів сала і фрикадельки. У Лисянському волонтерському центрі "Країна вільних" кажуть, що за роки війни було багато зроблено, але розуміють, що зупинятися ще зарано.

"Працюємо в режимі нон-стоп", – розповідає керівник волонтерського центру Тетяна Синицька. Волонтери щойно переробили порося, яке надав Василь Клівак з Лисянки. Цією роботою зайнявся волонтерський осередок з села Журжинці на чолі зі старостою Сергієм Гавріленком. Вони виготовили 145 банок тушонки, 21 банку паштету, 25 банок квасолі, засолили 7 п'ятилітрових відерець сала, виготовили 7 кілограмів підчеревини.

Після цього волонтерам потрібно було організувати переробку ще одного поросяти від підприємця з міста Богуслав та 30 кілограмів свинини від мешканців Лисянки. Переробку одночасно проводили в двох місцях, адже м'ясо, за словами Тетяни Синицької, "звалилось на них, як сніг на голову". В результаті виготовили 128 банок тушонки, 15 банок паштету та 12 п'ятилітрових відерець засоленого сала.

На базі Лисянського ліцею №2 днями займалися виготовленням каші та фрикадельок. З розумінням поставилася до цього дирекція закладу, надав посильну допомогу трудовий колектив. Особливо відзначають шкільного кухаря Надію Маценко, яка, виконавши свою основну роботу, до пізнього вечора готувала каші та фрикадельки для захисників.

За матеріалами видання "Вісті Черкащини"

Коментарі