Фахівці Звенигородського районного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб зустрілися із школярами міста Звенигородка для поширення знань щодо здорового харчування.
Так, у Звенигородській дитячій бібліотеці працівники відділу провели інформаційний захід, на якому пояснювали дітям важливість якісного, збалансованого, повноцінного харчування, формування культури здорового харчування та харчових звичок.
Одне з найважливіших правил здорового раціону – різноманітність. Кожен із продуктів містить корисні речовини. Тому під час бесіди працівникам закладу освіти детально розповідали, як формувати раціон, щоб він був максимально поживним і збалансованим:
– 40-50% – овочі, фрукти, зелень, ягоди;
– 20-25% – джерела білка: яйця, птиця, риба, бобові;
– 25-30% – цільнозернові продукти: рис, вівсяна крупа, хліб, хлібці;
– 5-10% – жири: насіння, горіхи, нерафіновані олії.
Також до тарілки здорового харчування можна включати один-два молочних продукти або їхні рослинні альтернативи.
За інформацією Черкаського ЦКПХ