Синій смак

 Баклажани (як гриби) на зиму з часником

Смажені в процесі заготовки овочі мають відмінний смак і незабутній аромат.

Візьміть шість кілограмів баклажанів, помийте їх, обсушіть, видаліть «хвостики», наріжте кубиками середнього розміру і посоліть.

Підготовлені овочі обсмажте на сковороді з антипригарним покриттям. Врахуйте, що під час готування овочі беруть багато олії. Тому слідкуйте, щоб дно сковороди не було сухим.

Як тільки баклажани зменшаться в обсязі і потемніють, вимкніть вогонь і додайте до них 200 грамів подрібненого часнику, січену зелень і дві ложки оцту.

Підготовлені інгредієнти перемішайте і розкладіть їх по стерилізованих банках. Після цього кожну ємність додайте по дві ложки олії і поставте їх стерилізуватися на десять хвилин. Закрийте заготовки кришками, остудіть і поставте на зберігання в холодильник або погріб.

Баклажани в аджиці

Подрібніть за допомогою м'ясорубки два кілограми помідорів, по півкілограма моркви, кислих яблук і болгарського перцю.

Варіть підготовлені продукти одну годину, потім додайте до них одну скляну цукру, дві ложки солі і одну склянку олії. Продовжуйте варити все разом ще півгодини.

Кілограм варених печериць і півтора кілограма баклажанів порізати кубиками, а потім покласти в аджику. Додати до них склянку оцту, 15 подрібнених зубчиків часнику і перець чилі.

Змішати інгредієнти, проварити їх разом десять хвилин і закрити в банки.