Ви ніколи не консервували помідори половинками?
«Шполяночка+» пропонує рецепт «Сонце в бокалі». Помідори, консервовані за цим рецептом, виходять чудовими: ніжними, але не кашоподібними, пахнуть травами, але з виразним смаком томатів, пікантні, але не затьмарюють собою всі інші аромати.
Інгредієнти :
На 1л:
3—4 гілочки петрушки;
3—4 гілочки базиліка;
2—3 зубчики часнику;
1 цибулина;
5—7 горошин запашного перцю;
5—7 горошин чорного перцю;
1 ч. л. солі;
1 ст. л. цукру;
1 ст. л. олії;
1 ст. л. оцту;
Помідори (краще сорту «сливка»), нарізані половинками – приблизно 10—12 штук в залежності від розміру.
Приготування
Спочатку миємо банки, потім стерилізуємо їх.
Далі – простий і приємний процес: наповнення банок смакотою і ароматностямипрянощами, часником. Кладемо пару гілочок петрушки і базиліка.
До середини банку наповнюємо помідорами, нарізаними половинками.
Цибулю нарізаємо кільцями, укладаємо поверх помідорів.
Знову петрушка і базилік.
І знову помідори половинками. Викладаємо не дуже щільно, щоб не розчавити плоди, але й не вільно .
У кожну банку насипаємо сіль і цукор, наливаємо олію і оцет.
Заливаємо окропом. Прикриваємо (не закриваємо, а саме прикриваємо) кришками (які, безумовно, теж треба простерилізувати – проварити в киплячій воді близько 5 хвилин).
Банки ставимо у велику каструлю, наповнену водою, включаємо вогонь. Після закипання зменшуємо газ до середнього рівня і стерилізуємо банки з помідорами рівно 10 хвилин.
Дістаємо по одній і закручуємо консервним ключем.
Перевертаємо на ковдру, накриваємо ще декількома шарами і залишаємо до повного охолодження (приблизно на добу).
Смачного!