«Сонце в бокалі»

Ви ніколи  не консервували помідори половинками?

«Шполяночка+» пропонує  рецепт «Сонце в бокалі». Помідори, консервовані за цим рецептом, виходять чудовими: ніжними, але не кашоподібними, пахнуть травами, але з виразним смаком томатів, пікантні, але не затьмарюють собою всі інші аромати.

Інгредієнти :

На 1л:

3—4 гілочки петрушки;

3—4 гілочки базиліка;

2—3 зубчики часнику;

1 цибулина;

5—7 горошин запашного перцю;

5—7 горошин чорного перцю;

1 ч. л. солі;

1 ст. л. цукру;

1 ст. л. олії;

1 ст. л. оцту;

Помідори (краще сорту «сливка»), нарізані половинками – приблизно 10—12 штук в залежності від розміру.

Приготування

Спочатку миємо банки, потім стерилізуємо їх.

Далі – простий і приємний процес: наповнення банок смакотою і ароматностямипрянощами, часником. Кладемо пару гілочок петрушки і базиліка.

До середини банку наповнюємо помідорами, нарізаними половинками.

Цибулю нарізаємо кільцями, укладаємо поверх помідорів.

Знову петрушка і базилік.

І знову помідори половинками. Викладаємо не дуже щільно, щоб не розчавити плоди, але й не вільно .

У кожну банку насипаємо сіль і цукор, наливаємо олію і оцет.

Заливаємо окропом. Прикриваємо (не закриваємо, а саме прикриваємо) кришками (які, безумовно, теж треба простерилізувати – проварити в киплячій воді близько 5 хвилин).

Банки ставимо у велику каструлю, наповнену водою, включаємо вогонь. Після закипання зменшуємо газ до середнього рівня і стерилізуємо банки з помідорами рівно 10 хвилин.

Дістаємо по одній і закручуємо консервним ключем.

Перевертаємо на ковдру, накриваємо ще декількома шарами і залишаємо до повного охолодження (приблизно на добу).

Смачного!