- Сіль шкідлива для серцево-судинної системи організму людини. Якщо її кількість зменшити хоча б на 3 грами на добу, тривалість життя збільшиться на 5—6 років.
- Фахівці університету Вірджинії з’ясували, що мозок людини починає старіти з 27 років. Цікаво й те, що пік можливостей цього органу припадає на 22 роки.
- Риба, а саме омега-3 жирні кислоти, які міс- тяться в ній, благотворно впливають на роботу серця. Позитивний ефект буде помітний, якщо вживати її двічі на тиждень.
- Вчені з університету в Швейцарії довели зв’язок між стресами і випаданням, руйнуванням зубів, а також проблемами з яснами.
- Щоб уповільнити старіння шкіри, потрібно щодня з’їдати трохи чорного шоколаду.
- Вас ніколи не цікавило питання, чому під час похолодання починаються загальні застуди? А все тому, що шкіра людини більш чутлива до холоду. Для порівняння: на одному квадратному сантиметрі шкіри знаходиться близько 12 точок, чутливих до холоду, і лише 2 — до тепла.
- Вчені давно дійшли висновку, що існують продукти, які сприяють омолодженню організму людини. Серед них: чорний шоколад, чай, шпинат, полуниця, яблука, чорна смородина, виноград (червоний), апельсини, гранати, пластівці з висівками та інші.
- Шипшина, смородина, обліпиха та чорно- плідна горобина у свіжому вигляді покращують тонус судин і перешкоджають виникненню варикозного розширення вен.
- Якщо регулярно вживати апельсиновий або грейпфрутовий сік, можна значно зменшити ризик виникнення остеопорозу.
- Кавові зерна, а точніше хлорогенова кислота, що міститься в них, оберігає наш мозок від руйнування.
22 серпня 2015, 19:29