У ліцеї на Звенигородщині школярам розповіли про основи здорового харчування

Фахівці Звенигородського районного відділу провели для учнів Вільховецького ліцею лекцію про збалансоване та повноцінне харчування, яке є основою здорового росту та розвитку підлітків.

Під час зустрічі обговорили важливість різноманітної їжі, необхідної кількості продуктів для щоденного раціону та основні правила режиму харчування. Особливу увагу приділили тому, що:

• сніданок є обов’язковим прийомом їжі;
• останній прийом їжі має бути за 3 години до сну;
• за 1,5-2 години до фізичних навантажень їсти не слід;
• перерва між прийомами їжі повинна бути рівномірною.

Фахівці також наголосили на необхідності вживання основних нутрієнтів:

• Білки: нежирне м’ясо, риба, яйця, сир, рослинні білки.
• Жири: поліненасичені жири з рослинних олій, авокадо, горіхів та насіння.
• Вуглеводи: складні сполуки — цільнозернові каші та вироби з необробленого борошна, з обмеженням цукру до 10% у раціоні.
• Клітковина: овочі та фрукти у кількості 15-20 грамів на добу, що відповідає 5-8 порціям по 100-150 грамів.

За інформацією Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб

Коментарі