У Тальному спалах сальмонельозу виник через споживання печінкового торту

Фахівці ДУ "Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" завершили епідеміологічне розслідування групового захворювання на гостру кишкову інфекцію, яке виникло після вживання страв у кафе «Люкс» у місті Тальне.

За результатами розслідування встановлено, що джерелом інфекції став печінковий торт, забруднений збудником Salmonella Enteritidis v. Jena. Саме його вживання стало причиною спалаху.

У закладі харчування проведено заключну дезінфекцію, після чого здійснено лабораторний контроль якості. Завдяки оперативним протиепідемічним заходам спалах вдалося швидко ліквідувати.

За інформацією пресслуби Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб

Коментарі