Університет третього віку розпочав роботу в новому приміщенні

Майже рік тривала конфронтація між керівництвом Шполянської райдержадміністрації і міською радою щодо приміщення для центру соціально-побутової адаптації територіального центру, який досі розміщувався в частині будівлі міського дитсадка «Калинка».

Керівники райдержадміністрації хотіли залишити тут цей заклад, при цьому плануючи виділити певну суму коштів з районного бюджету для капітального ремонту додаткової групи для дошкільнят. А міська рада, порахувавши витрати, запропонувала за рахунок міського бюджету і облаштувати центр соцадаптації в іншому місці, і провести ремонт для додаткової групи в дитсадку. За цей короткий період міській раді таки вдалося реалізувати цей оптимальний план.

І от 15 вересня у відремонтованому приміщенні, що знаходиться у комплексі навчально-виробничого комбінату, пройшло перше заняття Університету третього віку. Кімнати новосельців приємно радують сучасним дизайном, доповненим творчими працівницями центру — Людмилою Майбородою та Любов’ю Коцюрбою. Залишається ще відремонтувати веранду, але ці роботи будуть завершені дещо згодом, оскільки потребують додаткових коштів.

Нова група в дитсадку «Калинка» відкриється вже 1 жовтня.

Навчалися, як берегти свій організм від «неправильної» їжі

Перше заняття університету третього віку в стінах нового приміщення провела гостя із Запоріжжя Наталія Кобзар — автор чотирьох книг про здоровий спосіб життя. Основну увагу лекторка привернула до поступового і комфортного введення в свій раціон природних продуктів рослинного світу з метою вивільнення енергії, яка раніше витрачалась на переробку невластивих для людини харчів, винайдених цивілізацією, і використання енергії для підвищення якості життя. Пояснила доступні тонкощі і секрети харчування в гармонії з природними законами.

Нині багато людей турбуються про особисте здоров’я, цікавляться принципами розумного природнього харчування. І це правильно. Слід докладати зусиль не на боротьбу з хворобою чи патологією, а використовувати знання і енергію, важливі для збереження здоров’я. Зовсім не обов’язково і навіть не бажано, застерігає Тетяна Борисівна, різко міняти свої звички. Все слід робити поступово, м’яко, комфортно.

Розповідала про харчування зеленими рослинами: городнім портулаком, амарантом (щирицею), сниттю, кульбабою, подорожником, зупиняючись на їхніх особливостях. Дехто до цієї інформації все ж ставився скептично, але ті, хто вже кілька років користувався порадами пані Наталії, схвально підтримували її. Вона ж розказала не про лікування, а про те, як бути здоровим.

Харчування потрібно направляти на те, щоб вивільнити наш організм, його запаси сил і енергії, які при традиційному харчуванні ідуть на нейтралізацію токсинів і виведення шлаків. І ці знову відновлені сили будуть направлені нашим організмом у найважливіші місця. Тому всі, хто починає харчуватися природно, одержують прекрасні результати оздоровлення.

Здорове природне харчування — не мета, а засіб збільшити енергію та швидкість думки, отримати гарний фізичний стан. Якщо Природа згрупувала речовини, то у неї є рішення по засвоєнню їх організмом. А ось те, що скомпонувала людина, часто не засвоюється організмом, тому інколи шкодить йому. Природа ніколи не створювала «пельменів». Головне правило: кожний вид продуктів вживати окремо!

Простий і надійний тест на вдалу дієту — це самопочуття після вживання їжі. Якщо хилить до сну, то в меню сталися помилки, які треба ліквідовувати і не повторювати.

Слухачі дуже вдячні гостям-лекторам, бо залишилися задоволеними змістом бесіди, з якої почерпали багато корисного, отримали відповіді на різні запитання. А також дякують міській раді за нове і комфортне приміщення.

Лілія ФАРТУШНА.