вологість:
тиск:
вітер:
28 грудня 2014 року Верховною Радою України прийнято за основу і в цілому проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» (щодо реалізації на агропродовольчих ринках продукції домашнього виробництва та подвірного забою)». Даний законопроект, після підписання Президентом України, дозволяє з 1 січня 2015 року здійснювати реалізацію та обіг необробленого молока та сиру домашнього виробництва, а також туш або частин туш парнокопитних тварин подвірного забою на агропродовольчих ринках після обов’язкового проведення державної ветеринарно-санітарної експертизи.
Разом з цим, звертаємо увагу, що з 1 січня 2015 року набирає чинності частина друга статті 33 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», а саме: «забороняється здійснювати забій парнокопитних та інших копитних, а також забій свійської птиці та кролів в обсягах, що перевищують 5 голів на день, не на бойні, що має експлуатаційний дозвіл і зареєстрована ветеринарною службою».
Тобто, якщо є потреба забою тварин більше ніж 5 голів у день, товін повинен проводитися лише на спеціалізованих пунктах забою тварин.
Володимир ОВЧАРЕНКО, головний держветінспектор Шполянського району