“Допомагають відволікатись від переживань за чоловіка”: у Шполі дружина захисника виготовляє солодкі “квіти”

Шполянка Наталія Шпиця займається зефірною флористикою майже два роки. За її словами, таке хобі допомагає їй відволікатись від переживань за чоловіка-військового, який став на захист країни в перші дні війни.

Наталія розповіла журналістам "Шполяночки" про тонкощі приготування солодощів, які використовує інгредієнти та який задум хоче втілити в життя.

"Займаюсь зефірною флористикою майже два роки. За освітою я фармацевт, люблю свою професію, - розповідає жінка. - До того ж, я творча людина, в різні періоди життя в мене з'являються захоплення. На даному етапі - це зефірки. Вони мені допомагають долати труднощі і відволікатись від переживань за чоловіка, який зараз знаходиться на війні".

Майстриня починала із звичних форм класичного зефіру, далі поступово навчилася виготовляти "невагомі" солодкі квіти й навіть складати з них цілі композиції.

"Все починалось із завитків, потім в інтернеті переглядала різні рецепти, мене зацікавили зефірні квіти, десерти, фігурки, - згадує пані Наталія. - Я придбала платний онлайн-курс, де й навчилась зефірній флористиці. Також займаюсь різною випічкою тортів, десертів, проте зефірна справа - це улюблене хобі".

Для виготовлення цього смаколика Наталія використовує пюре з яблук, малини, вишень, бананів, інших ягід і фруктів. Цукор, вода, агар-агар і яблука - складники сиропу. Білок і цукор - основа зефірної маси.

"Всі інгредієнти прості та доступні, - продовжує майстриня. - Барвники використовую натурального походження. Зефірна маса дуже швидко застигає, тому працювати треба оперативно. Спочатку з маси кондитерським мішком формую заготовку для майбутніх квіток. Після цього, надавши необхідного кольору завдяки харчовим барвникам, роблю квітку - "висаджую" квіти: пелюстки та листочки".

Свої вироби шполянка продає. Здебільшого клієнтами є друзі та знайомі, а також незнайомці, які бачили її роботи в соцмережах.

"В основному купують на подарунки. По собівартості зефірні квіти виходять дешевше, ніж букет квітів", - каже Наталія. - Мої вироби замовляли друзі, які їхали за кордон, адже зефір має термін зберігання до двох тижнів, в цей період він зберігає свою ніжність, потім стає схожим на маршмеллоу. Ще було замовлення нестандартних зефірних прикрас для тортів, пасочок".

Наталія проводить якнайбільше часу на кухні, аби приготувати солодощі для чоловіка та його побратимів.

"Мій чоловік соромиться просити солодощі, хоч дуже їх полюбляє, - посміхається Наталія. -Стараюсь часто передавати смаколики для нього і побратимів. Також готую зефір для подруг, чоловіки яких також знаходяться на фронті".

Наталія Шпиця має багато планів. Зокрема, хоче створити серію зефірок для дітей з мультяшних персонажів. Впевнена, що її хобі переросте у щось більше в майбутньому.

Коментарі