ГОСПОДАРСЬКІ СЕКРЕТИ

Чого ми ще не знали
про мікрохвильову піч

Мікрохвильова піч — манна небесна для господинь. У ній можна не тільки готувати і розігрівати їжу... Чого тільки не придумали робити в мікрохвильовці: дезінфікувати губки, розтоплювати шоколад і зефір, швидко пекти кукурудзу прямо в листі! Ми пропонуємо ще 2 способи використання мікрохвильовки, які зекономлять чимало часу і сил на кухні.

Варка капустяного листя
Голубці рідко бувають у нашому меню, а все тому, що відварювати капусту — забарна справа, незручна і неприємна. Фарширована капуста, капустяні шніцелі — все це стане тепер доступною розкішшю. У мікрохвильовці дуже просто підготувати качан капусти для будь-якої з цих страв!

Просто помістіть качан капусти в мікрохвильову піч, включіть її на 10—15 хвилин. У процесі приготування переверніть капусту кілька разів, щоб вона прогрілася рівномірно. Готово!

Ці поради — справжня знахідка для любительок по-справжньому домашньої кухні. Тепер робити закрутки і готувати голубці набагато простіше!

 

Стерилізація банок
Стерилізація банок у мікрохвильовці проходить дуже швидко. Ще один плюс — банки будь-яких форм і розмірів стерилізуються легко. Помийте банки з содовим розчином і залийте в них приблизно 30 мл чистої води. 2—3 хвилини роботи мікрохвильовки на повній потужності — і справа зроблена! Стерилізація парою на вищому рівні, жодної мороки і безладу на кухні.

Можна стерилізувати і сухі банки, не наливаючи в них води, — для цього достатньо поставити склянку, наповнену водою, поряд. Трилітрова банка чудово стерилізується в положенні на боці.