Груша зміцнює серце і захищає імунну систему, заявляють фахівці. У цих фруктах містяться речовини, які мають сильний вплив на білі кров'яні клітини, це допомагає людям рідше хворіти.
Крім того, груша допомагає худнути, оскільки в її «складі» багато волокон, які довго перетравлюються, не даючи зникнути відчуттю ситості. Ці ж волокна благотворно впливають на кров, зміцнюють серце, знижуючи рівень холестерину.
Сприяє чудо-фрукт і роботі нирок та печінки. Справа в пектині, він сприяє «відходам» залишати тіло.
Із корисних речовин склад плоду відрізняється міддю, вона допомагає засвоєнню заліза, і великою кількістю вітаміну С.
Груші, запечені з сиром і горіхами
Готуємо начинку:
Сир перетираємо через сито або перебиваємо в блендері.
Змішуємо сир з подрібненими горіхами (можна взяти будь-які), медом, сирими жовтками і кардамоном.
Груші миємо, розрізаємо вздовж на дві частини і виймаємо ложкою серцевину з насінням, зробивши в грушах поглиблення.
Наповнюємо груші сирною начинкою і викладаємо в форму.
Накриваємо фольгою і запікаємо в розігрітій до 190 ° С духовці 20-30 хвилин: груші повинні стати м’якими, але тримати форму.
Готуємо шоколадний соус:
На паровій бані розтоплюємо шоколад.
Додаємо масло, вершки і коньяк.
Добре перемішуємо до однорідної консистенції. Знімаємо суміш з вогню.
Готові груші подаємо з шоколадним соусом.
Якщо десерт їстимуть діти, то коньяк можна не додавати.