На Звенигородщині учням провели бесіду щодо культури споживання їжі

Фахівці Звенигородського районного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб відвідали Опорний заклад загальної середньої освіти «Рижанівський ліцей», де учням старших класів розповіли про здорове харчування.

Під час бесіди фахівці пояснювали, що здорове харчування – це пам’ятати про свої харчові звички, приділяти час їжі та помічати, коли ви голодні, а коли ситі.

Учням розповіли основні правила під час вживання їжі: як визначити чи дійсно ви голодні на цей момент; чому не варто користуватися гаджетами; їсти повільно, ретельно пережовуючи їжу; їсти мовчки, щоб сконцентруватися на смаку, кольорі, запаху їжі; як не переїдати.

Також освітянам надали цікаві інформаційні матеріали з детальною інформацією про інфекційні та неінфекційні захворювання.

Зокрема, під час зустрічі фахівці Центру перевірили питну воду на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники щодо відповідності ДСанПін 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

За інформацією Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб

Коментарі