Панетоне, крафіни та віденська: шполянка у своїй пекарні готує до Великодня крафтові паски

Шполянка Ірина Бирюк є власницею магазину-пекарні "Лео Мілл" та займається виготовленням крафтової випічки. Їхню продукцію замовляють навіть з-за кордону. Напередодні Великодня вони приготували й паски, але не лише такі, до яких всі звикли.

Пекарня має чимало шанувальників. Вся продукція натуральна, випечена за найкращими технологіями, на живій заквасці, без шкідливих домішок та консервантів, запевняє власниця Ірина Бирюк. Жінка зауважує, що для випічки використовують борошно власного виробництва.

«Маємо власний традиційний млин, де дбайливо перемелюємо зерно і використовуємо для продукції. Хліб печемо із цільнозернового борошна першого сорту. Для деяких видів хліба ми закупляємо борошно вищого сорту. Всі різновиди хліба особливі, при його приготуванні використовуємо лише натуральні інгредієнти: дріжджі, закваска, сироватка, ще додаємо житнє зерно у карамель для заварного хліба на заквасці. Щоб хліб довше зберігався м’яким, змішуємо житнє й пшеничне борошно.

Пекарня славиться випічкою короваїв. Їх замовляли з Польщі, Германії, Туреччини, а також з різних куточків України. Крім того, багато замовлень на зефірні вироби, торти та десерти.

Напередодні Великодня в магазині шполянки з'явився чималий вибір пасок: панетоне, віденська, гуцульська, крафіни і звичайна класична. Ціни в середньому від 60 до 350 гривень.

"Пасочки готуємо з любов’ю і тільки з натуральних інгредієнтів, як колись пекли наші мами і бабусі. На пів літри молока додаємо 10 жовтків, мед, італійське борошно, масло 82% жирності, також цукати із апельсинів, які заготовляли власноруч. Пасочки розлітаються гарячими просто з печі, тому доводиться робити по декілька замісів на день", -ділиться пані Ірина.

Ірина Бирюк впевнена, що паска створена не лише для того, щоб просто смакувати – вона наповнює дім атмосферою світлого свята, збирає рідних за столом і дарує відчуття справжнього Великодня.

Коментарі