Що має бути на новорічному столі в рік Вогняного Півня

Головною відмінною рисою господаря 2017 року — Півня, є педантичність.

Вогняний Півень обожнює класику, простоту і елегантність.

І його смаки слід враховувати в процесі приготування страв для новорічного столу.

На думку символу 2017 року Червоного Півня,

на святковому столі повинні бути присутніми овочі в усіх можливих проявах: салати, гарніри, свіжі нарізки. Про фрукти також не варто забувати. І чим їх буде більше, тим більш апетитним стане ваш стіл. Вогненний Півень не любить важку кухню. Не перестарайтеся зі смаженим і дуже солоним, з міцним алкоголем.

Також він однозначно схвалить рибні страви і рис, що є основною азіатської кухні.

Чудовим варіантом стануть страви з креветок або інших морепродуктів. З ними прекрасно поєднуються овочеві запіканки, рагу, свіжі овочі. Можна включити запечену або заливну рибу, «оселедець під шубою» (щоб зробити цю класичну страву трішки оригінальнішою, можна підійти до її приготування творчо: надати салату форму рулету, новорічної ялинки або викласти порційно на окремі тарілочки, прикрасивши зеленню).

Що стосується десертів, то тут фантазія може дозволити вам робити практично все що завгодно.

Варто лише врахувати, що  дуже важка їжа або та, в яку додається міцний алкоголь, не сподобаються Вогняному Півню.

У центр столу буде доречно поставити невелику тарілочку з пророщених зерен — це імпонуватиме символу 2017 року. Нехай стіл буде прикрашений великою кількістю свічок червоних або золотих тонів, це чудово доповнить новорічний інтер’єр і додасть загальній атмосфері елегантності і загадковості.

СВЯТКОВІ РЕЦЕПТИ

САЛАТ «НОВОРІЧНИЙ ПІВНИК»
Родзинка цього салату в тому, що для нього не потрібен майонез. Замість нього в цьому рецепті використовується сметана, яка виступатиме не тільки в як заправка до салату, але і скріплюватиме форму кулінарного виробу інгредієнтом: • 300 г філе курки; • 100—150 грамів маринованих грибів; • одна велика морквина; • два курячих яйця; • два огірки середнього розміру; • сметана; • улюблена зелень; • сіль за смаком.
1. Філе курки зварити, дати охолонути, після чого нарізати невеликими кубиками.
2. Моркву очистити, промити і теж зварити. Після того, як вона охолоне, її треба нарізати невеликими кубиками.
3. Огірки (можна зняти шкірку, а можна її і залишити) і мариновані грибочки нарізати, як і моркву.
4. Всі підготовлені раніше інгредієнти слід змішати в мисці, посолити і заправити сметаною (кількість сметани підбирається із власних смакових переваг, головне, щоб маса не вийшло занадто рідкою).
5. Курячі яйця зварити круто, потім розрізати на чотири часточки.
6. Масу, заправлену сметаною, треба викласти на великому плоскому блюді так, щоб утворилася фігурка, яка б нагадувала півника.
7. Далі, з яєць треба зробити крихту і обсипати нею форму салату.
У оформленні салату можна сміливо підключати фантазію. Очки можна зробити з горошин чорного перцю, а крильця і хвіст викласти із нарізаного болгарського перцю. Дзьоб і гребінець можна вирізати з вареної моркви, або ж використовувати для цих елементів теж перець. Для більш естетичного вигляду, рекомендується прикрасити салат пучками улюбленої зелені.

КРАБОВІ ПАЛИЧКИ «СПОКУСНИКИ»
Інгредієнти: крабові палички — 200 г, яйця — 3—4 шт., сир — 70—100 г, часник — 1—3 зубчики, майонез, кріп.
Приготування. Яйця відварити, білки відо-кремити від жовтків і натерти в різні миски на тертці (білки натерти на крупній тертці, а жовтки на дрібній). Сир натерти на дрібній тертці. Часник пропустити через прес. Кріп дрібно порізати. З’єднати яєчні білки, сир, часник, кріп, заправити масу майонезом і добре перемішати. Крабові палички акуратно розгорнути. Кожну паличку змастити яєчно-сирною масою і акуратно, але досить щільно, згорнути в трубочку так, щоб начинка була всередині. Для зручності вживання, паличку розрізати навпіл на два невеликих рулетики. Кожну паличку з торцевих сторін змастити майонезом і вмочити в терті жовтки. Викласти на блюдо, трохи посипати зверху жовтками і прикрасити зеленню кропу.