У рамках осінньої акції «Випускник-2020» з метою звернення уваги старшокласників до професій, які є конкурентоспроможними на сучасному на ринку праці, фахівцями Шполянської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості були організовані професіографічні екскурсії на одне з провідних підприємств — ПРАТ «Шполянський завод продтоварів».
Фахівець зі стандартизації, сертифікації та якості Лариса Шуляк, інженер-лаборант Оксана Бойко та мікробіолог Тетяна Яценко презентували 23 восьмикласникам Шполянської ЗОШ № 1 та 29 учням Шполянської НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія» підприємство, яке вже понад півстоліття виготовляє східні солодощі за власними рецептами. Представники заводу надали цікаву та змістовну інформацію про історію створення товариства, основні види продукції, умови праці та відпочинок працюючих.
Юнаки й дівчата мали змогу побачити технологічний процес виробництва улюблених козинаків та халви. Рецепти їх виготовлення дійсно прийшли зі східних країн та технологи Шполянського заводу продтоварів зуміли адаптувати їх до смаків українців.
Слід зазначити, що сьогодні виробляється широкий асортимент ласощів, які користуються великим попитом і не тільки в Україні.
—Під час екскурсій майбутні випускники отримали незабутнє враження, спостерігаючи за практичною роботою карамельника, оператора лінії по виробництву харчової продукції, оператора пакувальних автоматів, варника.
Також учнів було поінформовано про перелік навчальних закладів, де можна здобути відповідні професії, — зазначає прес-служба Шполянської філії Черкаськогообласного Центру зайнятості.
По завершенню зустрічі школярів пригостили солодощами ТМ «Жайвір». Старшокласники, в свою чергу, подякували за цікавий профорієнтаційний захід та можливість безпосередньо на виробництві поспілкуватися з працівниками та отримати інформацію про актуальні професії на ринку праці.