Слива в сиропі на зиму

Слива в сиропі на зиму

Зі сливи можна робити різні заготовки, які додадуть вам вітамінів. Нескладна заготовка — ціла слива в цукровому сиропі. Незважаючи на простоту процесу приготування, вона виходить неймовірно смачною.

Продукти: слива — 350 грам, вода відфільтрована — 280 грам, цукор — 75 грам.

Спосіб приготування: сливу звільнити від хвостиків і покласти в посудину з прохолодною водою на кілька хвилин. Потім промокнути її рушником, це дозволить висушити її від води.

Перед тим, як укласти ягоду в банки, їх потрібно заздалегідь простерилізувати для знищення бактерій, які можуть пошкодити заготовку. Спочатку банки ретельно вимити, трохи підсушити, потім обдати паром. У повністю сухі банки щільно укласти підготовлені сливи. Закип'ятити відведену кількість води, якою необхідно буде залити сливи. Дати постояти близько 7 хвилин. Потім цю воду перелити в алюмінієву миску, завантажити відведену кількість цукру. Поставити на вогонь, кип'ятити кілька хвилин, до розчинення цукру. Повинен вийти сироп з приємним жовтуватим відтінком.

Сиропом назад залити сливи в банках.

Банки щільно закрити стерилізованими кришками, перевернути, замотати шматком щільної тканини і прибрати до повного охолодження. Через добу розмотати і переставити сливи в сиропі на зиму в прохолодне приміщення. Вдалих заготовок на зиму!

«НЕВИДИМИЙ» ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ

Цей пиріг отримав свою назву завдяки тому, що основна маса пирога — найтонші яблучні дольки, які розчиняються в невеликій кількості тіста, і самого тіста практично в пирозі не видно. На зрізі — десятки найтонших часточок яблук. Пиріг виходить дуже соковитим і дуже яблучним.

Вам буде потрібно: коньяк — 1 ст.л., молоко коров'яче — 90 мл, розпушувач — 10 г, цукор — 160 г, борошно — 60 г, яблука — 4 шт., яйця курячі — 3 шт., олія соняшникова — 2 ст.л., масло вершкове — 2 ст.л., волоський горіх — 3 ст.л.

Як готувати:
1. Яйця збити з цукром (80 г) в легку піну. Додати просіяне з розпушувачем борошно. Вмішати соняшникову олію, молоко і коньяк.
2. Яблука очистити і нарізати за допомогою спеціальної терки на дуже тонкі пластинки. Вмішати яблука в тісто.
3. Викласти тісто в форму діаметром 18 см і випікати 30 хвилин при 200 градусах.
4. Для заливки з'єднати 1 яйце, 2 столові ложки розтопленого масла і 80 г цукру. Збити. Витягнути гарячий пиріг і залити зверху заливкою. На заливку викласти горіхи. Продовжувати випічку пирога ще 10—15 хвилин. Після випічки пиріг повністю охолодити. Краще поставити на ніч у холодильник.