В Україні стрімко здорожчала цибуля через дефіцит і підвищений попит

Українські виробники вперше з початку року суттєво підвищили відпускні ціни на цибулю. Така тенденція зумовлена сезонним скороченням запасів у місцевих господарствах та активізацією закупівельної діяльності з боку оптових компаній.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише delo.ua.

Згідно з щоденним моніторингом, наразі українські фермери відвантажують цибулю не дешевше ніж за 14–20 грн/кг (0,34–0,49 дол./кг).

Це приблизно на 55% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Попри зростання вартості, попит на продукцію продовжує збільшуватись.

На ринку спостерігається дефіцит якісної цибулі і більшість господарств уже повністю розпродали свої запаси.

Ті, хто ще має залишки, тимчасово призупинили продажі, що лише підсилює ажіотаж серед покупців і стимулює подальше підвищення цін.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ціна на цибулю в Україні зросла в середньому на 59%. За оцінками учасників ринку, позитивна цінова динаміка збережеться до початку масових поставок цибулі нового врожаю.

Нагадаємо, у лютому українські господарства відвантажували цибулю за ціною 7-13 грн/кг залежно від якості та обсягів продукції.

Коментарі