Весільні короваї випікає з хорошим настроєм

16 ЖОВТНЯ — ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

33 роки тому прийшла працювати на Шполянський хлібзавод Любов Киричок — їй виповнилося всього 23 роки. Жодних наставників у молодої робітниці тоді не було. Вчилася самотужки.

Доводилося працювати і тістомісом, і укладальником, і опару готувати.

Нині на підприємстві Любов Іванівна працює машиністом тісторобних машин. І ті короваї, які підприємство представляє на виставках у районі та поза його межами, і ті, які прикрашають весільні столи багатьох молодих пар, котрі одружуються, виробляються саме цією майстринею.

У народі кажуть, що весільний коровай потрібно випікати лише з хорошими думками та добрим настроєм. Адже під час приготування хліб вбирає у себе всю довколишню атмосферу.

Любов Киричок розповідає, що, створюючи прикраси на короваї, які замовляють на Шполянському хлібзаводі, та випікаючи їх, вона прагне вкладати у свої вироби лише добрі думки і найщиріші побажання…

— Любов Іванівна дуже сумлінна, старанна і відповідальна працівниця, — так характеризує майстриню начальник цеху Лідія Чала. — Тож заслуговує на найкращі слова вдячності за свою нелегку роботу.

Любов Киричок неодноразово нагороджували почесними грамотами. А ті, хто смакують виробами, які випікає Любов Іванівна, дякують їй за рум’яний свіжий і пишний хліб.

Лариса БАЧИНСЬКА.