ЯКІ ПРОДУКТИ ПРИБЕРУТЬ ЖИВІТ

«Нічний дожор, всім вийти з холодильника!». Ти закриваєш дверцята, але продовжуєш розмірковувати, що б такого з'їсти і не поправитися при цьо­му? Кінець стражданням. Ось список продуктів, котрі спалюють жири: роз­друкуй його і повісь на холодильник. Секрет цих продуктів простий: на їх перетравлення йде більше енергії, ніж в них міститься.

1. ГРЕЙПФРУТ. Містить ефірні масла й органічні кис­лоти, які чудово очищають організм від шлаків. Знижує рівень інсуліну в крові, що сприяє вгамуванню апетиту. Ситний і сам по собі цілком може замінити полуденок або сніданок. Схожою дією володіють і мандарини.

2. АНАНАС. Броме­лайн в складі цього фрук­та забезпечує легке пере­травлення важкої їжі, такої як м'ясо, молочні продукти, риба і бобові. А груба волок­ниста структура допомагає травленню і роботі кишечни­ ка. Крім того, ананас гасить відчуття голоду.

3. СЕЛЕРА. Незамінний для тих, хто страждає на ожиріння. Він покращує обмін речовин і вважається одним з кращих дієтичних продуктів. За рахунок високо­го вмісту клітковини і низької калорійності селера втамовує голод без шкоди для фігури. Максимальний ефект селера дає в сирому вигляді, але в супах і рагу також втрачає не всі свої корисні властивості.

4. КАБАЧКИ. Багато калію, мало калорій — от і весь дієтичний секрет кабачків! Вони регулюють водно-со­льовий баланс і допомагають справлятися з набряками. Корисні людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, а для тих, хто страждає на ожиріння, — взагалі поряту­нок. Кабачки найкраще туш­кувати або запікати.

5. КАПУСТА. Формула спалювання жиру капусти — багато води і клітковини, але мало цукру. Їж скільки завгод­но, щоб вгамувати голод, а калорій особливо не додасть­ся! Причому таким ефектом володіє будь-який вид капу­сти — від білокачанної до брокколі. Вживай її в свіжому або тушкованому вигляді — і стрункість забезпечена.

6. ЛАМІНАРІЯ (МОРСЬ­КА КАПУСТА). За рахунок поліненасичених жирних кислот, вітамінів, макро- і мікроелементів, ламінарія — один з найцінніших дієтичних продуктів. Крім того, вона нормалізує роботу кишечни­ка.

7. КОРИЦЯ. Аромат­на спеція допомагає ефективніше засвоювати цукор, знижуючи його рівень в крові і перешкоджаючи утворенню нових жирових відкладень. Звичайно, цей ефект про­явиться, якщо додати її в каву або чай, а не в здобну булоч­ку.

8. ВИСІВКИ. Клітковина, унікальний набір вітамінів, повільне переварювання, зниження рівня холестери­ну і цукру в крові — чудо, а не засіб! Більш того, висівки зменшують всмоктуваність поживних речовин, а значить, і калорійність їжі. Додавай їх у різні домашні страви, в йо­гурт або кефір чи їж розпа­реними — по 1 ч.л. тричі на день.

Безумовно, всі «жироспалювачі» вживати потрібно з розумом і в жодному разі не сідати на засновану на них монодієту. А ось для перекусів і втамування голо­ду вони ідеальні — їж і худни!

Із сайту «Школа схуднення».