Не секрет, що в Україні та світі щороку збільшується кількість хворих людей на цукровий діабет. Таким людям максимально обмежують споживання цукру в їжі, а солодощі взагалі забороняють. Але людина не може повністю відмовитися від солодкого життя, а якщо і робить це, то в основному згодом зривається. Такі зриви для діабетиків просто неприпустимі, тому що можуть закінчитися навіть летальним результатом. Саме тому можливо включити в свій раціон солодощі, на основі фруктози — природнього замінника цукру. Так людина забезпечує собі гарний настрій, позитивне мислення, покращує роботу мозку.
Турбуючись про доступність солодкої продукції ТМ «Жайвір» для особливого споживача, технологами підприємства ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» розроблена ціла лінія солодощів на фруктозі. Грильяж, халва, козинаки на смак не відрізнити від звичайних, проте цукор в них відсутній. Таким чином підприємство домоглося, щоб асортимент продукції був корисним для всіх.
Важливо знати, як впливає фруктоза на організм людини, і чи виправдана така заміна. Фруктоза — це, по суті, натуральний цукор, який одержують з меду, фруктів і ягід. Найбільша користь фруктози в тому, що вона не вимагає інсуліну для переробки організмом та має низький глікемічний індекс. Фруктоза позитивно впливає на імунітет людини. Люди, які її вживають, в меншій мірі стурбовані проблемами з порожниною рота і карієсом.
Також фруктоза допомагає швидше відновити сили при сильному фізичному навантаженні. Так, наприклад, при занятті спортом можна вживати фруктозу і стомлення прийде набагато пізніше. Людину, яка вживає її, не переслідує відчуття голоду і порожнечі в шлунку.
Головне у вживанні продукції на фруктозі — дотримувати помірність, щоб не перевищити добову норму безпечного споживання. Потрібно привчити себе вживати її в обмежених кількостях, відповідно до рекомендацій лікаря. Тільки таким чином можна вживати смаколики без шкоди для власного здоров’я.
На прилавках більшості магазинів представлені якісні натуральні солодощі без цукру від ТМ «Жайвір», на їх упаковці нанесене спеціальне маркування. Смакуйте та будьте здоровими!
Світлана КУДЕЛЬСЬКА