Ведучі Лілія Ребрик та Анатолій Анатоліч з'ясували у Наталії Холоденко, що насправді варто давати дітям із собою до школи.
Про це пише clutch.ua
8-річний син зіркового психолога Наталії Холоденко Ларіон обожнює їсти овочі. Однак Наталя зізнається - щоб прищепити синові любов до здорового харчування, витратила півроку, і тепер з гордістю може ділитися власними секретами з іншими батьками.
Наталія Холоденко розповіла, як привчити дитину до здорового харчування.
- Харчування – дуже серйозна річ, яка впливає не тільки на процес навчання, а й на нервовий стан дитини, – пояснює психолог Наталія Холоденко в ефірі каналу «Україна». - Чим більше дитина вживає солодкого, тим дратівливіше, агресивніше і тривожніше він стає. Тобто ми повинні розуміти, що коли знижуємо кількість вуглеводів, ми автоматично лікуємо нервову систему.
Особливо небезпечні солодощі у вигляді шкільних перекусів.
- На перерві, коли дитина з’їдає шоколадку, печиво або п’є сік – у неї різко підвищується інсулін, підвищується фізична активність. Але вона йде на урок, сідає і не може сконцентруватися, заспокоїтися. Дитина змушена сорок п’ять хвилин терпіти потребу рухатися, а потім під кінець уроку засинає, тому що інсулін різко падає і активність дуже знижується, – зазначає психолог.
Мозку людини, а тим більше дитини, може вистачити тих вуглеводів, які знаходяться в овочах і фруктах. Що давати на перекус, а найголовніше, як це зробити правильно, щоб дітям хотілося все з’їсти? Наталя поділилася власними секретами.
- Наприклад, два варених яйця замість бутерброда – це повноцінний білок, це легко носити, легко скласти в контейнер. Треба придумати, що це якась секретна їжа-спецоперація – тільки ти таке їси, а інші діти їдять печиво і бутерброди. А ти-спецагент!- радить Наталія Холоденко.
Процес харчування – це окрема наука, яка стає все більш доступною і зрозумілою. Наталя радіє, що ера стурбованих бабусь голодними онуками вже відходить на другий план. І що син може сам визначити, що він вже наївся. До того ж ми живемо в час, коли є багато різних продуктів і поняття “корисно” і “смачно” можна з легкістю поєднувати, головне – знайти свій ефективний рецепт.
- Ось я, наприклад, даю своєму синові оладки з брокколі. Я не роблю чистий виріб з тіста, а додаю кабачки або цукіні, або брокколі – це дуже смачно!, – поділилася експерт.