Держпродспоживслужба попередила про небезпечний канцероген у печиві

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області попередила про присутність в країні імпортованого печива з небезпечним канцерогеном. У румунському продукті виявили високий вміст акриламіду.

Печиво ввезли із Польщі.

Наразі фахівці просять операторів ринку негайно вилучити продукцію з обігу. На це відведено не більше двох діб.

Акриламід офіційно визнаний канцерогеном у багатьох країнах світу. Він утворюється природним чином у продуктах харчування при випіканні та обсмажуванні при температурі вище 120°С та зниженій вологості в результаті реакції Майяра між редукуючими цукрами та амінокислотою аспарагіном.

Акриламід виявлений у таких продуктах як печиво, пряники, готові сніданки, кава та картопляні чипси. Цей канцероген абсорбується організмом через шлунково-кишковий тракт та поширюється по всіх органах. Діти найбільш схильні до ризику, тому що мають невелику масу тіла.

За інформацією пресслужби Держпродспоживслужби в Київській області