Для шполянських дошкільнят розробили нове меню: які відгуки

Нове меню на чотири сезони та чотири тижні розробили для вихованців Шполянського дошкільного навчального закладу "Ялинка". Із раціону виключили ковбаси, сосиски, консерви; зменишили кількість картоплі, хліба та солі з цукром. Натомість збільшили кількість споживання молока, фруктів, овочів та риби.

29 лютого у ЗДО «Ялинка» відбувся круглий стіл за участю представників педагогічного колективу, батьківського комітету, контролюючих структур і органів місцевого самоврядування, на якому презентовано перші результати впровадження оновленого меню.

Про це пише "Шполяночка+" з посиланням на міську раду.

Заклад повністю укомплектовано відповідним персоналом, який організовує для діток триразове харчування і забезпечує оптимальний питний режим.

Нове меню розроблено старшою медсестрою Валентиною Вишемірською у співпраці з кухарями, затверджено директором ЗДО і погоджено начальником відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Л. Погасій.

Усі продукти відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються необхідною документацією.

До меню включено багато нових і цікавих страв, наприклад: пастуший пиріг, мафіни, болоньєзе, різотто, ротіні з овочами, теплий овочевий салат, улюблені дітками курячі нагетси, рибні палички, шніцель зі свинини, чахохбілі, курка по-італійськи тощо. Аби урізноманітнити вибір гарніру, до вже традиційних каш (гречана, рисова, пшенична, пшоняна, вівсяна) додали сочевицю та булгур. Таке меню стало набагато кориснішим і завдяки розширенню асортименту свіжих фруктів у ньому: апельсини, мандарини, банани, ягоди (по сезону).

Кухарі ЗДО «Ялинка» — Наталія Гончаренко й Олена Балагура — своєчасно та якісно готують і видають страви, чітко дотримуються технологій їх приготування, стежать за чистотою й порядком у харчоблоці, дотримуються норм виробничої гігієни та санітарії. Тож батьки можуть бути спокійними, віддаючи малечу до садочка. Крім того, ведеться планомірна робота щодо формування навичок культури харчування дошкільнят. Старша медична сестра здійснює систематичний контроль за санітарним станом робочих місць помічників вихователів. Завгосп Галина Мартиненко турбується, аби було достатньо дезінфікуючих і мийних засобів, слідкує за справністю обладнання.

Комора обладнана відповідно до санітарних вимог. Умови зберігання і сусідство продуктів чітко дотримуються. Здійснюється постійний контроль щодо боротьби зі шкідниками.

Загалом, всі учасники схвалили результати впровадження оновленого меню в «Ялинці». Про оновлене меню позитивно відгукнулися батьки, а дітки своєю реакцією на смачні страви потішили дорослих, які мали змогу цього разу «підглянути» за малечею під час обіду.

Коментарі