Домашнє морозиво: смак справжнього пломбіру

Інгредієнти: 2 склянки цукру, 1 л молока, 100 г вершкового масла, 1 ч.л. крохмалю, 5 яєчних жовтків.

Приготування: Вершкове масло опускаємо в підігріте молоко і доводимо його до кипіння. В іншій ємності з'єднуємо цукор, крохмаль і жовтки, перемішуємо і розтираємо все до однорідної маси. Після цього додаємо сюди трохи молока, в результаті повинна вийти маса по консистенції як рідка сметана. Тим часом молоко закипіло і в нього ми поступово, тонкою цівкою вливаємо жовткову масу, при цьому не забуваємо постійно мішати. Доводимо до кипіння. Коли суміш закипіла, знімаємо каструлю з вогню і ставимо її в холодну воду, при цьому все треба ретельно помішати, поки маса не охолоне і не стане теплою. Потім масу залишаємо до її повного охолодження, періодично мішаємо, після чого розливаємо по формах і відправляємо в холодильник для заморозки.

ДЖЕРЕЛО: liveinternet.ru