20 жовтня працівники харчової промисловості відзначали своє професійне свято. Завдячуючи цим людям, на полицях наших магазинів та супермаркетів панує розмаїття продуктів харчування, хлібобулочних виробів, снеків та солодощів.
ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» — одне серед сучасних підприємств Шполянщини. За період трудової діяльності його продукцію оцінили і схвалили сотні оптових та тисячі роздрібних покупців нашої держави.
Знають продукцію заводу продтоварів й у десятках країн Європи. Таким здобуткам підприємство завдячує саме працівникам, ветеранам праці, які протягом багатьох років долали нелегкий шлях становлення і створили власну історію заводу, дали стійке підґрунтя для перспективи розвитку майбутнім поколінням харчовиків.
Про любов до своєї справи напередодні професійного свята розповіли сумлінні та висококваліфіковані працівники підприємства.
Фахівець зі стандартизації, сертифікації та якості виробництва, Лариса Шуляк зазначила, що при бажанні, постійному удосконаленні самого себе можна досягти будь-яких успіхів і цілей. Лариса прийшла на завод простою робітницею кондитерського цеху. За 28 років праці піднялась кар’єрними східцями від майстра, згодом начальника кондитерського цеху до головного спеціаліста лабораторії.
Нині Лариса Анатоліївна крім маркування продукції додатково займається впровадженням, розробкою і підтриманням функціонування системи менеджменту безпеки продукції.
— На заводі є чимало працівників, які від простого робочого допрацювались до вищих посад. Це такі як Світлана Рожнятовська, яка пройшла шлях від звичайної працівниці цеху до головного технолога. Надія Щерба — від робітниці кондитерського цеху до фінансового директора. Ірина Хоменко — із фасувальниці борошна до начальника чіпсового та снекового цеху,— навела приклади Лариса Шуляк.
Про двадцятирічну працю на заводі також розповів бухгалтер підприємства Валерій Кошовий. За 21 рік роботи він досконало вивчив виробництво, спади та підйоми попиту на споживання продукції. Але,як зазначає бухгалтер, незважаючи на різні економічні кризи чи політичну стабільність, підприємство завжди турбується про своїх працівників.
— Є фінансова заохочувальна стимуляція до якісної роботи у вигляді премій. У професійні та визначні свята працівники отримують премії або продуктові набори і солодощі, ніколи не забувають у святкові дні і про пенсіонерів, — сказав пан Валерій.
Те, що ми бачимо на полицях магазинів і можемо посмакувати різні види смаколиків — це якісна і згуртована командна робота всіх працівників у розгалуженій системі виробництва, де кожен знає своє завдання і сумлінно виконує функції. Тримати марку виробника на ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» — це вже справа честі. Адже їхня продукція потрапляє на столи земляків, друзів, знайомих, рідних, їхніх дітей.
З нагоди професійного свята – Дня працівників харчової промисловості керівний склад підприємства висловив всім колегам глибоку шану і щиру повагу, побажав успіхів і міцного здоров’я, невичерпної енергії та нових виробничих здобутків!
Світлана Кудельська