Цього року бренд заморожених фруктів, ягід та овочів Tevitta планує встановити додаткове обладнання та лінію фасування на заводі компанії, що дозволить вдвічі збільшити обсяги виробництва. Про це розповіли представники бренду Tevitta.
За словами директора заводу Tevitta Юрія Кривенка, наразі виробництво оснащене надсучасним обладнанням. У холодильному комплексі знаходиться тунель шокового заморожування від польського виробника Unidex потужністю понад 3 т/год. Встановлені лінії з переробки та фасування ягід, окремо є лінія з переробки цукрової кукурудзи.
«На заводі уже переробляли цукрову кукурудзу, сливу, абрикосу, смородину, полуницю, вишню, гарбуз, цибулю, бузину, перець. Щодо вишні, то для її переробки закупили кісточковідбивні машини, і тепер завод здатен заморожувати 2,5-3 т/год вишні без кісточок. Хоча ягоди переробили небагато, але вона вже склала велику конкуренцію польській та сербській вишні», — розповідає Юрій Кривенко.
Важливо, що продукція заморожується за технологією IQF (англ. Individual Quick Frozen), яка полягає у нівелюванні процесу утворення великих кристалів льоду, що впливають на цілісність тканин ягоди. Тобто виготовлена продукція не втрачає своїх корисних властивостей та має такі ж смакові якості, як і свіжа.
Вся готова продукція зберігається на складах із температурним режимом 20°C і місткістю більше 10 тис. палетомісць.
Зручна геолокація заводу дозволяє доставляти сировину для заморожування як із західних, так і з південних областей України.