На Звенигородщині у селі Матусів створено цех з виробництва ковбасних виробів, який відкрила місцева підприємниця - Ольга Кравченко. Працюють під торговою маркою «Матусівські ковбаси» і пропонують споживачам широкий асортимент м’ясних делікатесів.
Про це пише Шполянське управління Звенигородської філії Черкаського ОЦЗ.
Матусівські ковбаси виготовлені за старовинними українськими традиціями без шкідливих домішок. Тому клієнтів у пані Ольги не бракує. Для розширення виробництва, підприємниця скористалася мікрогрантовою програмою «Власна справа» через Державний центр зайнятості. Отримала 250 000 грн. Це дало змогу закупити додаткове обладнання в ковбасний цех у вигляді столів для переробки м’яса, столів з мийками. Також закупили потужну холодильну установку та пилу стрічкову для м’яса.
На виробництві створено додатково два нових робочих місця. На сьогодні цех з переробки реалізує свою продукцію в торгових точках району та в інших районах Черкаської області, що дає можливість отримувати стабільний дохід та розширювати виробництво м’ясної продукції.