Найдешевшим і найдоступнішим м’ясом серед українців залишається курятина. Проте за останній місяць вартість продукту зросла на 3%, а за рік курятина подорожчала майже на 30%. Наразі за кілограм курячого м’яса просять приблизно 58,8 гривень.
Утім експерти вважають, що ціна на курятину може знову суттєво зрости через зміни щодо податків для виробників. Нові зміни до Податкового кодексу України негативно вплинуть на виробництво курятини. До теперішнього моменту виробництво курятини в Україні працює за спрощеною системою оподаткування. Зокрема, більшість виробників птиці в країні сплачують тільки податок на землю. Після прийняття проекту закону №5600 птахівникам України доведеться платити податки в казну держави в повному обсязі. Частина виробників змушена буде припинити роботу, деякі підуть “в тінь.