Торти, які можна приготувати вдома

ГОСПОДИНІ НА ЗАМІТКУ

Якщо ви запросили друзів на чаювання і хочете по-справжньому їх здивувати, не поспішайте бігти за солодощами в найближчий магазин. Краще порадувати гостей саморобним тортом!

Заслужити репутацію хорошого кондитера дуже просто: потрібно лише слідувати поетапним інструкціям популярного кулінарного блогера Ірини Чадеєвої, відомої під ніком Чадейка. Перед вами кілька нескладних рецептів із її книги «Пирігознавство для початківців».

ТОРТ-БІЗЕ
Найвідоміший десерт, який був придуманий в Австралії на початку ХХ століття. Для цього десерту основа випікається при підвищеній температурі, щоб зверху була хрустка скоринка, а серединка залишилася м'якою.

Наповнюють тартинку збитими вершками (при бажанні) і фруктами і негайно ж подають.

Інгредієнти для бізе: 3 білки, 150 г дрібного цукру, 1 ч. л. крохмалю (саме він робить серединку схожою на зефір), 1 ч. л. лимонного соку, 1/3 ч. л. ванільного екстракту або ½ пакетика (5 г) ванільного цукру.

Для начинки: 300 г полуниць, 1 ч. л. апельсинового лікеру, 1 ч. л. з гіркою цукрової пудри. Також вам знадобиться деко, застелене папером для випічки.

Спосіб приготування: для основи збийте білки на максимальній швидкості до густої маси, щоб насадки віночка залишали чіткий слід. Всипте цукор і збивайте пару хвилин до щільності і блиску.

Цукор повинен розчинитися (це можна визначити, розтерши суміш між пальцями). Всипте крохмаль, влийте лимонний сік і екстракт, збивайте ще кілька хвилин до отримання дуже густої щільної маси.На папері накресліть коло діаметром 20 см, застеліть ним деко і викладіть масу у вигляді кошика, сформувавши невеликі бортики. Випікайте при 130°С 50—60 хвилин, потім добре підсушіть при 170°С 5—7 хвилин. Готова меренга — злегка карамельного відтінку. Тим часом полуниці для начинки помийте, обсушіть і наріжте четвертинками. Додайте цукрову пудру і лікер, перемішайте. Залиште в холодильнику на годину-півтори, перемішуючи час від часу. Готову основу остудіть до кімнатної температури. Посипте цукровою пудрою, щоб зберегти скоринку.

Наповніть основу полуницями безпосередньо перед подачею.